2021-2022 Güz Yarıyılı Ders Kayıtlar ile İlgili Bilgilendirme

2021-2022 Güz Dönemi Kimya Lisans ders kayıtları hk.

2021-2022 Güz döneminde öğrencilerimizin ders seçiminde mağduriyet yaşamamaları için aşağıdaki maddeleri dikkate almaları rica olunur.

Ders kayıtları         

27 Eylül 2021                   Tüm öğrenciler için OBS şifre alımı ve sistemi tanıma günü

28-29 Eylül 2021               4. sınıf öğrencileri

30 Eylül-01 Ekim 2021      3. sınıf öğrencileri

02 Ekim-03 Ekim 2021      2. sınıf öğrencileri

04 Ekim 2021        Bağımsız Ders Kaydı (Bu tarihte tüm grup kriterleri  kaldırılacak (I. Öğretim öğrencilerinin II. Öğretimden ders alması hariç) ve tüm öğrenciler ders seçimi yapabileceklerdir). Seçimlik dersler bu tarihte eklenebilir ve otomatik eklenen zorunlu derslerden çekilerek grup değişikliği yapılabilir.

Kapanan Derslerin Tespiti ve İlan Edilmesi: 05 Ekim 2021

Sadece Ders Ekleme: 06 Ekim 2021

1. Kayıt gününde ders seçemeyen ya da sorun yaşayan kimya bölümü veya bölümümüzden ders alan öğrencilerimiz ytukimyablm@yahoo.com adresine mail atabilirler. Mailde soru veya sorunlarınızın yanı sıra öğrenci ad-soyad, cep no ve öğrenci no’ları mutlaka belirtilmelidir. Mailleriniz mutlaka okunmaktadır fakat yoğunluktan dolayı tüm maillere hızlı dönüş yapılamamaktadır, bu nedenle aynı maili tekrar tekrar atmayınız. Kimya bölümüne veya hocalarına kayıtlarla ilgili mail atmayınız (danışman hocanız hariç).

04 Ekim 2021        Bağımsız Ders Kaydı görüşme saatleri

09:00-13:00 4.sınıf ve 3. Sınıf öğrencileri

14:00-16:30 2. Sınıf ve 1. Sınıf öğrencileri

İletişim: Dr. Tülay TUĞCU (Bölüm Öğrenci İşleri Koordinatörü)

Ders kayıt görüşme salonu: E-blok, EZ-14 

2. Birinci sınıf öğrencilerimizin ders kayıtları otomatik olarak yapılacaktır. Fakat %30 İngilizce Kimya bölümü öğrencilerimiz isterlerse, ileriki yıllarda ingilizce kredilerini rahat tamamlayabilmek için bağımsız ders kaydı gününde OBS üzerinden KIM1131 Temel Bilgisayar Bilimleri Gr1 ve Gr2yi , KIM1701 Genel Kimya 1 ve KIM1621 Genel Kimya Laboratuvar 1 derslerin de Gr1, 2 ve 3ü seçerek dersi İngilizce olarak alabilirler. Bu işlem de sorun yaşayan öğrencilerimiz yukardaki mail adresine yazarak yardım talep edebilirler.

3. 2. Sınıf öğrencilerimiz bu yarıyıl sonunda max toplam 21 kredilik, 3. Sınıf öğrencilerimiz ise max toplam 35 kredilik İngilizce dersi almış olmaları gerekir. Ders kayıtları ile bu kredilere ulaşamayan öğrencilerimiz varsa durumlarını  ytukimyablm@yahoo.com adresine, konu kısmına ‘İngilizce ders kredisi’ yazarak mail atabilirler.

3. Telefonla veya mail yoluyla kontenjan artırımı lütfen talep etmeyiniz. Kontenjanlar belirlenip sisteme girildikten sonra artırım yapılmayacaktır. Seçmiş olduğunuz derslerde kontenjan yok uyarısı alıyorsanız kontenjan artırımı beklemeyip diğer dersleriniz için onay veriniz. Kesinleştirme işlemi yapmadığınız taktirde kayıt sırasında eklediğiniz dersi almış olmuyorsunuz. Mesleki seçmeli derslerini alırken daha önce alıp kaldığınız ders varsa önce sistemden saydırma yapıp sonra dersi kesinleştirmelisiniz aksi taktirde sistemden ders alamayabilirsiniz. Bu gibi sorunlar yaşarsanız o dersleri silip diğer derslerinizin kaydını kesinleştirin. Alamadığınız dersler için bağımsız ders kaydında alabilirsiniz. 

4. Bölümümüz programında belirtilen Matematik ve Fizik derslerinin grupları almak istediğiniz bölüm dersleriyle çakışmakta ise; kayıt gününüzde ya da bağımsız ders kayıt gününde programınıza uyan gruplarda kontenjan var ise dersi seçebilirsiniz. Bu derslerin kontenjanlarını ilgili bölümler kontrollü olarak artırmaktadır (ilgili bölümün web sitesine bakınız).

5.  31.08.2021-07-02 gün, sayı ve sıra sayılı Üniversitemiz Senatosu kararı ile, “2020-2021 Eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında öğrencinin ders programında çakışma görülmesi durumunda, çakışan derslerden birinin uzaktan eğitim yöntemiyle veriliyor olması şartıyla, çakışan en fazla iki dersin seçilebilmesine imkân tanınmasına; alttan alınan ders için devam mecburiyetinin aranmamasına” karar verilmiştir.   Ancak sistem, çakışan derslerin alınmasına izin vermediğinden bu kapsamda ders almak isteyen öğrencilerimiz, aşağıda örneği görülen dilekçeyi doldurup imzaladıktan sonra ....@std.yildiz.edu.tr uzantılı mail adresinizden pdf veya jpeg olarak kmlblm@yildiz.edu.tr adresine konu kısmına çakışan ders dilekçesi yazarak mail göndermelidir. Başka mail adreslerinden gelen dilekçeler dikkate alınmayacaktır. Bölüm Başkanlığının uygun görüşü üzerine Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile bu dersler eklenir.

Dilekçe örneği için tıklayınız.

 

Kimya Bölüm Başkanlığı